Projecten

De Conferentie over R 1325 in Addis Abeba, Ethiopië

MWPN organiseert in October 2012 een Conferentie in Addis Abeba, Ethiopië. Centraal staan de onderwerpen het politiek leiderschap van vrouwen en de strijd tegen sexueel geweld. Om dit doel te bereiken is de lobby gericht op de implementatie van Resolutie 1325 en op de toepassing van de rechten van vrouwen die de African Union heeft vastgelegd in het 'Protocol to the African Charter on Human and Peoples Rights and the rights of women in Africa', in juli 2003.

Uitgenodigd worden vrouwenorganisaties uit de landen  Ethiopië, Sudan, Zuid Sudan, Eritrea, Kenia,  Somalië, Djibouti. MWPN organiseert deze bijeenkomst in samenspraak met de diaspora vrouwen afkomstig uit deze landen.
Het project Addis Abeba

PGL regiogroep

Als vervolg op de Conferentie in Bujumbura is een regiogroep PGL, Peace in the Great Lakes, gevormd.
PGL is een netwerk van vrouwengroepen afkomstig uit Burundi, Congo en Rwanda, vrouwen die nu leven in de diaspora zoals Nederland. Het PGL netwerk streeft naar een samenwerking voor een duurzame vrede in het GroteMeren gebied.

De Conferentie over Resolutie 1325 in Jakarta

Op 29-30 September 2010 vond in Jakarta de International Asian Women Peacemakers Conference plaats. Het thema was: “The interfaith perspective in realizing the role of women peacemakers in the implementation of UN Resolution 1325”.Het bijzondere van deze regionale Aziatische vrouwenconferentie was de focus op het ‘interfaith’ perspectief bij de implementatie van resolutie 1325.

De Conferentie over R 1325 in Bujumbura, Burundi

The African Great Lakes Conference on UN Resolution 1325 is gehouden op 14-15 mei 2009 in Bujumbura, Burundi. Een conferentie met en voor vrouwenorganisaties in de regio van het Grote Meren gebied, de landen Rwanda, Burundi en de Democratische Republiek Congo.

icon facebookicon twitter

Samen sterk!

Conflicten zijn veelal hardnekkig. Vrouwen ervaren de gevolgen daarvan het meest. Resolutie 1325 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties dringt er op aan lokale vrouwen een positie te geven bij vredesinitiatieven. Mensenrechten van vrouwen en meisjes moeten worden gerespecteerd. MWPN werkt samen met migranten- en vluchtelingenvrouwen aan de aanvaarding wereldwijd en de uitvoering van R 1325.

 

 

  • Laatste Nieuws

    • Programma “Religie draagt vrouwelijk leiderschap” van het platform Vrouwen en Duurzame VredeZondag 15 september 2013 12.30 uur-18.00 uur Kontakt der Kontinenten Soesterberg. Met bijdragen van Esther Mombo professor aan de St. Paul’s universiteit in Limuru, Kenia, lees verder
    • Het Platform Vrouwen en Duurzame Vrede (VDV) heeft het initiatief genomen tot een nieuw project: Vrede, Religie en vrouwelijk leiderschap,  (Religie als inspiratiebron voor vrouwelijk leiderschap op het gebied van Vrede en Verzoening). Lees verder  • Onze sponsors

  • Nieuwsbrief