De Conferentie over R 1325 in Bujumbura, Burundi

The African Great Lakes Conference on UN Resolution 1325 is gehouden op 14-15 mei 2009 in Bujumbura, Burundi. Een conferentie met en voor vrouwenorganisaties in de regio van het Grote Meren gebied, de landen Rwanda, Burundi en de Democratische Republiek Congo. De ontmoeting tussen de vrouwen uit deze regio is een co-productie geweest van het Ministerie van Vrouwenzaken en Mensenrechten in Burundi en het Multicultural Women Peacemakers Network (MWPN) in Nederland.

conferentie bujumbura

Het doel was de vrouwen uit deze drie landen, die actief zijn op het gebied van conclictoplossing en vrede in hun land, in contact te brengen met vertegenwoordigers van Diaspora organisaties uit Nederland om ervaringen uit te wisselen met betrekking tot de implementatie van de VN Resolutie 1325 en om strategie├źn voor toekomstige samenwerking te ontwikkelen.

Het verslag 1325 conferentie.pdf,
Bekijk het video verslag.
 

icon facebookicon twitter

Samen sterk!

Conflicten zijn veelal hardnekkig. Vrouwen ervaren de gevolgen daarvan het meest. Resolutie 1325 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties dringt er op aan lokale vrouwen een positie te geven bij vredesinitiatieven. Mensenrechten van vrouwen en meisjes moeten worden gerespecteerd. MWPN werkt samen met migranten- en vluchtelingenvrouwen aan de aanvaarding wereldwijd en de uitvoering van R 1325.

 

 

  • Laatste Nieuws

    • Programma “Religie draagt vrouwelijk leiderschap” van het platform Vrouwen en Duurzame VredeZondag 15 september 2013 12.30 uur-18.00 uur Kontakt der Kontinenten Soesterberg. Met bijdragen van Esther Mombo professor aan de St. Paul’s universiteit in Limuru, Kenia, lees verder
    • Het Platform Vrouwen en Duurzame Vrede (VDV) heeft het initiatief genomen tot een nieuw project: Vrede, Religie en vrouwelijk leiderschap,  (Religie als inspiratiebron voor vrouwelijk leiderschap op het gebied van Vrede en Verzoening). Lees verder  • Onze sponsors

  • Nieuwsbrief